Alle respect en bewondering voor vaktechnische, kunstvolle fotografie. Maar daar is het me niet om te doen. Ik focus me eerder op fotografiek. Die extra -k- in het woord verwijst naar een kunstvorm die via allerlei technieken wat met fotografie doet of er iets aan toevoegt: chemisch, grafisch, digitaal, ... Ik creëer in hoofdzaak grafische, digitale foto-composities op basis van eigen opnames, die ik bewerk tot een virtuele wereld om de kijker dwalend aan het interpreteren of aan het mijmeren te brengen. Op deze site vind je een selectie van m'n werk.

'Digitale collages maken is voor Rob Hintjens al zoekend, ontdekkend, de werkelijkheid vervormen tot je het gevoel hebt dat je haar nog nooit zo helder hebt gezien.' (uit openingstekst van Ingrid Vander Veken, auteur - journalist, voor de tentoonstelling 'Virtual Snapshots' okt. 2006)

'De digitale collages van Rob Hintjens creëren een nieuwe dimensie, zwevend tussen realiteit en fictie. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal, verbergt iets. Juist dit maakt zijn werk zo fascinerend... Zijn collages moet men lezen als een boek. Telkens opnieuw verschijnen er details die men bij eerste oogopslag niet zag. Al die details leiden tot een nieuw bizar verhaal... Men kan de werken van Rob Hintjens niet onderbrengen bij surrealisme of magisch realisme. Hij heeft een eigen persoonlijke stijl ontwikkeld.' (uit openingstekst van Theo Beck, fotograaf, voor de tentoonstelling 'Expo Rob Hintjens' in het Cultureel Centrum Luchtbal te Antwerpen mei 2012)

Exto-interview (in maart 2013) met Rob Hintjens (°1952, autodidact):

http://www.exto.nl/forum/viewtopic.php?f=20&t=5647&sid=0d8675e9b3813c70a8dc2caf1085117d